Salgscoaching

Salgscoaching med fokus på værdiskabelse

Har dine sælgere svært ved at vende en tøven til et ”ja”? Og oplever de igen og igen, at potentielle kunder vælger en konkurrerende virksomhed frem for jeres? Det er de færreste kunder, som ”bare” køber dit produkt og/eller din ydelse. De køber typisk dit produkt og/eller din ydelse, fordi de kan se den værdi, det skaber for netop dem.

Er din salgsafdeling kørt i hårdknude? Og har de brug for at få frisket deres salgsværktøjer op? I så fald står Excito klar til at hjælpe med salgscoaching. Vores salgscoach, Henrik, kan gennem fokuseret salgscoaching og motiverende ledelse hjælpe din salgsafdeling og dine sælgere med at blive knivskarpe, så de vender hjem med mange flere lukkede aftaler og tilfredse kunder.

Hav fokus på kunden

Salgsmøder med fokus på ”strategisk nysgerrighed"

Hos Excito oplever vi ofte, at mange sælgere er dybt fokuseret på salg og omsætning, og det er jo meget forståeligt, når deres job jo netop handler om at sælge og hive omsætning hjem til virksomheden. Ikke desto mindre er det sjældent hardcore salg eller produktet/ydelsen i sig selv, der blæser potentielle kunder bagover af ren og skær begejstring. Tværtimod.

I stedet for at fokusere på at sælge og udelukkende have fokus på produktet og/eller ydelsens egenskaber handler det i langt højere grad om at skabe et spændende salgsmøde og en situation, som gør kunderne nysgerrige og giver dem en følelse af, at de ikke kan leve uden dit produkt og/eller din ydelse.

For at blive en bedre sælger skal man have fokus på den overordnede salgskommunikation samt ens forståelse af andres og egen adfærd. Ved hjælp af professionel salgscoaching kan Excito hjælpe din salgsafdeling og sælgere med at blive endnu dygtigere til at praktisere ”strategisk nysgerrighed”, hvor de får spurgt ind til netop dét, der er relevant og værdifuldt for jer, så de efterfølgende kan skabe værdi for kunderne ved at komme med løsninger på de behov, som kunderne måtte have.

Ikke to kunder er ens

Hav fokus på at læse og matche kundernes adfærd

Har du nogensinde mødt en sælger, som du slet ikke havde lyst til at købe af? Det har du helt sikkert, og der kan være flere grunde til, at netop dén sælger gav en dårlig mavefornemmelse. Når det er sagt, så kan vedkommende sagtens have haft succes med at sælge til andre. Årsagen til det er, at mennesker er forskellige. Hvad der fungerer for en, fungerer ikke nødvendigvis for en anden.  

Som sælger skal man være bevidst om sin egen adfærd og evne at tilpasse sig forskellige kundetyper, for ellers risikerer man udelukkende at matche de kundetyper, som ligner en selv. Er det ikke ærgerligt at miste potentielle kunder, blot fordi man som sælger ikke kan tilpasse sig kundernes adfærd over for en?

Skal dine sælgere blive skarpere til at aflæse kunderne og tilpasse sig forskellige kundetyper og salgssituationer? Excito kan gennem effektiv salgscoaching med fokus på adfærd hjælpe sælgerne i din salgsafdeling med at blive dygtigere til at kende styrker og udfordringer i deres individuelle salgsprofiler og lære dem at agere forskelligt, alt efter kundetypen over for dem.

Øg effektiviteten og produktiviteten

En struktureret arbejdsdag er alfa og omega

Ud over at vi gennem effektiv salgscoaching med fokus på kommunikation og adfærd kan hjælpe dine sælgere med at blive skarpere, så er noget så lavpraktisk som en struktureret hverdag faktisk også alfa og omega for succesen og effektiviteten i din salgsafdeling. Derfor dykker vi også altid ned i de interne processer i salgsafdelingen.   

Flere sælgere kan med al sandsynlighed nikke genkendende til følgende scenarier:

  • Man skal lige tjekke sin indbakke for at se, om der er kommet nye mails, til trods for at man allerede sidder fordybet i noget andet.
  • Man udskyder ofte de kedelige eller mere udfordrende opgaver for i stedet at kaste sig over de nemmere og mere spændende opgaver.

 

Det viser sig, at vi alle kan få frigivet 1-2 timer dagligt, hvis vi blev bedre til at planlægge og prioritere vores opgaver. Forestil dig, hvad 1-2 timer ekstra om dagen pr. mand kunne betyde i en salgsafdeling. Der ville være plads til flere kundemøder, oplæg og opfølgninger, hvilket forhåbentligt resulterer i flere lukkede aftaler.

Excito kan gennem salgscoaching hjælpe dine sælgere til at blive bedre til at planlægge og prioritere deres opgaver, så de oplever en arbejdsdag med langt større effektivitet og struktur, hvilket typisk også afføder, at de i langt højere grad får succes med at nå individuelle og fælles mål.

Få et knivskarpt salgsteam

Styrk salgsafdelingens kompetencer med Excitos salgscoaching

Rigtig mange sælgere tror, at de blot skal have nye og bedre salgsværktøjer med i deres rygsække for at blive bedre til at sælge. Der findes et væld af salgskurser på markedet, hvor de kan blive introduceret til nye trends, tendenser og værktøjer, men vores erfaring fortæller, at det er langt mere effektivt at kigge indad først.

I stedet for at fylde mere i sælgernes rygsække, som blot bliver tungere og tungere, så handler det i langt højere grad om at sortere i værktøjerne og rette fokus indad. Der findes ikke en sælger-prototype, akkurat ligesom der heller ikke findes en prototype på en kundetype.

Excitos salgscoaching tager derfor udgangspunkt i den enkelte sælgers styrker og svagheder og gør sælgeren bevidst om, hvordan disse kan bringes i spil (både positivt og negativt) i konkrete salgssituationer. Derudover udfordrer vi sælgernes daglige arbejdsstruktur og gør dem bevidste om, hvordan de ved at ændre vaner og taktikker kan frigive mere tid og overskud.

Hvorfor bruge penge på dyre salgskurser, når alt, din salgsafdeling måske mangler, blot er et øget fokus på egen adfærd og daglig intern struktur?  

Kontakt os

Vil du høre mere om, hvordan Henrik kan hjælpe din salgsafdeling og sælgere med at blive mere effektive og få succes med at nå individuelle og fælles mål ved hjælp af professionel salgscoaching? I så fald er du mere end velkommen til at kontakte Henrik med henblik på et uforpligtende møde om jeres muligheder.  

Erhvervscoaching tilpasset jeres behov og ønsker

Hvad kan vi hjælpe med?

E-mail permission ikon

Ledelsescoaching

Er du klar til at blive udfordret på din ledelsesstil? Og ønsker du at løfte dit lederskab til nye højder? Hos Excito kan du få sparring og hjælp til at ændre din ledelsesstil i den retning, du ønsker. Gennem ledelsescoaching bliver du endnu skarpere til at tage de rigtige beslutninger.

salgssupport ikon

Medarbejdercoaching

Ved du, hvad der motiverer og inspirerer dine medarbejdere? Excitos medarbejdercoaching stiller skarpt på medarbejdernes individuelle udfordringer, udviklingsområder og uforløste potentialer. Styrk medarbejdernes performance og profil med medarbejdercoaching hos os.